ltonlineok2   Selecció de continguts on-line

 

05 Febrer 2018

POLÍTICA AGRÀRIA. Recursos i queixes per l’aplicació del 155

POLÍTICA AGRÀRIA. Recursos i queixes per l’aplicació del 155 Representants de la Taula per la Democràcia el 22 de desembre a la Delegació del Govern espanyol / UNIÓ DE PAGESOS

Els membres de la Permanent d’Unió de Pagesos denuncien la vulneració de drets fonamentals davant el Suprem

 

Cristina Segura /

Els membres de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos van interposar, a títol personal i amb el suport del Consell Nacional del sindicat, un recurs contenciós administratiu l’11 de desembre davant del Tribunal Suprem per la infracció de drets fonamentals en l’aplicació de l’article 155, en considerar que l’acord del Senat i els reials decrets adoptats pel Govern espanyol per desplegar-lo suposen un cas particular de vulneració de drets fonamentals. Així, consideren que els reials decrets de destitució del president de la Generalitat, dissolució del Govern i convocatòria d’eleccions suposen una violació dels drets fonamentals. A partir de la suspensió de facto de l’autonomia, els sindicalistes plantejaran una qüestió de constitucionalitat pels acords del Senat respecte de les mesures del 155.


El sindicat contempla el fet de portar el cas fins a les darreres instàncies jurisdiccionals internacionals si el Tribunal Suprem i el Constitucional no anul·len l’aplicació d’aquest article.


D’altra banda, Joves d’Unió de Pagesos va presentar el 19 de desembre una queixa davant el Defensor del Poble en considerar que el desplegamet del 155 suposa una clara violació dels drets fonamentals, com el de participació de la ciutadania en els afers públics i trencament il·legítim del mandat representatitu dels ciutadans cap als parlamentaris escollits. La queixa insta el Defensor del Poble perquè interposi recurs d’inconstitucionalitat davant del Tribunal Constitucional.


TAULA PER LA DEMOCRÀCIA • La Taula per la Democràcia, de la qual forma part Unió de Pagesos, va instar el 22 de desembre, l’endemà de les eleccions catalanes, el delegat del Govern espanyol a Catalunya a retirar el 155 mitjançant un document lliurat a aquesta Delegació. L’entitat també va reclamar la reconducció per la via política entre la realitat catalana i l’Estat espanyol, i després ho va fer públic en una roda de premsa davant d’aquesta delegació. La Taula per la Democràcia va exigir la restitució del Govern i, alhora, el final de la intervenció econòmica de l’Estat espanyol.