15 Febrer 2019

Unió de Pagesos fa una crida a la participació, demà a Barcelona, a la manifestació 'L'autodeterminació no és delicte"

Unió de Pagesos se suma a la manifestació massiva de demà a Barcelona, convocada per múltiples organitzacions polítiques, sindicals, socials i veïnals, en defensa dels drets civils, polítics i socials greument amenaçats pel judici contra responsables governamentals i representants de la societat civil encausats per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

Unió de Pagesos se suma a la denuncia de la causa general oberta contra polítics i activistes arran de la mobilització ciutadana pel referèndum del dret a decidir, que ha comportat una injusta presó preventiva, exili i persecució fora dels límits de l'Estat de dret.

Unió de Pagesos denuncia que aquest judici amenaça el dret de manifestació i la llibertat d'expressió, instruments bàsics per a organitzacions com la nostra, i que els processos judicials oberts comporten, no només vulneracions dels drets polítics i civils de les persones encausades, sinó que han estès aquestes vulneracions a drets fonamentals en una democràcia, com el dret a la representació política i el dret a la dissidència.

Unió de Pagesos denuncia la politització de les altes instàncies judicials espanyoles pel processament de dirigents socials i responsables polítics catalans a partir de fets falsejats davant l'absència de violència durant l'1 d'octubre i dies precedents de setembre del 2017, que justifiquen l'acusació de rebel·lió.

Unió de Pagesos amb el conjunt de les organitzacions polítiques, socials sindicals i veïnals demana sortir al carrer per reclamar el final dels processos judicials polítics, l'alliberament immediat dels presos polítics, pel lliure retorn dels exiliats, pels drets civils, polítics i socials i pel dret a l'autodeterminació.

D'altra banda, Unió de Pagesos se suma a l'aturada de país del 21 de febrer en defensa dels drets civils i polítics, i perquè el dret a decidir dels catalans, reclamat de manera majoritària i sostinguda en el temps, sigui tractat des del diàleg polític i no amb repressió. El sindicat, que farà un tancament patronal (suspendrà les activitats programades i les oficines d'Unió de Pagesos romandran tancades), anima tot el sector agrari a participar en els actes que s'organitzin arreu del territori.