ltonlineok2   Selecció de continguts on-line

 

12 Juliol 2018

Demanen el vot per a Viticultors del Cava a les eleccions del 26 de juliol a la DOP del Cava

Demanen el vot per a Viticultors del Cava a les eleccions del 26 de juliol a la DOP del Cava Antoni Borràs, dret a l'esquerra, i Miquel Sendra, assegut a la dreta/UNIÓ DE PAGESOS

ALBERT GARCIA/Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya [JARC] i l’Associació de Viticultors del Penedès es presenten en coalició com a Viticultors del Cava al cens B (titulars d’explotacions vitícoles que no són socis de cooperatives o societats de transformació) de les eleccions al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida [DOP] del Cava i en demanen el vot el 26 de juliol. En aquest cens li corresponen 3 vocals i són cridats a votar un total de 2.944 viticultors, 2.212 dels quals de Catalunya.
Aquesta candidatura, de tradició unitària, ja es va presentar fa cinc anys, però, en ser l’única, no hi va haver eleccions. Enguany, es presenten dues candidatures més: Coop Cava Requena i ASAJA Extremadura.
Viticultors del Cava es va presentar el  27 de juny en roda de premsa a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Integren la candidatura tres candidats i tres suplents. L’encapçala Unió de Pagesos amb Antoni Borràs Bes, de Sant Martí de Riucorb (Urgell), i com a suplent, Miquel Sendra Ferrando, d’Aiguamúrcia (Alt Camp). Seguidament, Jaume Domènech Ferré, de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès), de JARC, que té com a suplent Isabel Vidal Marsal, de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), i Joan Pascual Ferran, de Sant Cugat de Sesgarrigues (Alt Penedès), de l’Associació Viticultors del Penedès, que té com a suplent, Santiago Vallès Cerdà, del Pla del Penedès (Alt Penedès).
En la presentació de la candidatura, els candidats van remarcar que els reptes que es plantegen són molt grans i per aquest motiu la candidatura Viticultors del Cava aglutina diferents sensibilitats però amb un objectiu únic: la protecció dels viticultors inscrits a la denominació d’origen, com a òrgan regulador del sector i paraigües dels seus interessos.
Sota el lema de campanya “Seguim defensant tots els viticultors del cava”, la coalició aposta per guanyar valor afegit amb l’augment de preu del raïm i del vi, per la qualitat de la producció i per la unitat dels viticultors. Les organitzacions catalanes que la integren volen continuar treballant conjuntament de manera transparent i eficaç amb l’objectiu de defensar-los.
RESTA DE CENSOS DEL SECTOR PRODUCTOR • Viticultors del Cava també fa una crida a la participació a tot el sector productor en la resta dels censos d’aquestes eleccions. Així, Viticultors del Cava expressa el seu suport a la candidatura Cooperativistes del Cava, per al cens A (titulars d’explotacions vitícoles que són socis de cooperatives o societats de transformació), i a la candidatura AVC-FCAC, per al cens C (titulars de cellers elaboradors de vi base). Al cens A corresponen dues vocalies i hi estan cridats a votar 3.271 titulars, i al cens C correspon una vocalia i hi estan cridats a votar 153 cellers. Els censos A,B i C representen el sector productor de raïm i de vi base, i obtenen una representació de sis vocals, que juntament amb els sis dels cellers elaboradors sumen la representació paritària de 12 vocals al Consell de la DOP Cava.
Es tracta d’una DOP supraautonòmica, és a dir, que inclou municipis de diverses autonomies. Segons les darreres dades oficials ofertes pel Consell Regulador, al setembre de l’any passat formaven part de la DOP Cava 6.668 explotacions, que englobaven 36.110 hectàrees, de les quals, 30.454 corresponien a Catalunya, 3.136 al País Valencià, 1.363 a Badajoz, 913 a Saragossa, 100 a la Rioja, 100 a Navarra, 28 a Àlaba i 13 a Burgos.
La informació dels col·legis electorals de les eleccions al Consell Regulador de la DOP Cava del 26 de juliol es poden consultar a: www.elecciones2018docava.es.