07 Juny 2018

Unió de Pagesos ha presentat aquest matí a la Diputació de Lleida la convocatòria dels Premis Nacionals Felip Domènech 2018

La convocatòria el premi ha estat presentada avui a Lleida La convocatòria el premi ha estat presentada avui a Lleida

Unió de Pagesos ha presentat aquest matí a la seu de la Diputació de Lleida la convocatòria dels Premis Nacionals Felip Domènech 2018 a la trajectòria d'una persona i una entitat en defensa de la pagesia. Els representants sindicals han remarcat la importància que les entitats del món agrari s'impliquin en el premi i presentin candidats en les dues modalitats per a la deliberació del jurat. El termini de presentació acaba el 29 de juny i es poden fer arribar per correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. i a les oficines del sindicat. L'organització del premi ha fet arribar les bases a totes les cooperatives agràries de Catalunya, a centres de recerca i innovació agrària, a escoles i centres universitaris i a col·legis professionals i associacions diverses vinculades al sector, animant-los a ser entitats proposants de candidatures.

 

Els Premis Nacionals Felip Domènech van arrencar el 2016 amb l'objectiu de fer un reconeixement públic cada dos anys a persones i entitats que han destacat en la defensa de la pagesia, de la cultura, del cooperativisme, del país i de les seves llibertats, d'una forma honesta, senzilla i amb companyonia. La primera edició dels premis va guardonar el tècnic agrònom de viticultura, Agustí Villarroya, i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

 

L'acte de lliurement dels premis es farà el 16 d'octubre a l'Institut d'Estudis Ilerdencs i servirà de punt de trobada de les entitats del país que, d'una manera directa o indirecta, conformen l'entramat del sector agrari català, una ocasió per refermar els valors de la societat civil agrària i projectar-los a la resta de la societat, gràcies al llegat humà de Felip Domènech (Artesa de Lleida, 1951-2013) en benefici de la pagesia del futur. Domènech va ser un destacat activista en el sindicalisme agrari, en el cooperativisme i en la cultura.