ltonlineok2   Selecció de continguts on-line

 

13 Juliol 2016

El Disfruita-la a l’estiu arriba a més de 2.000 infants de 13 poblacions lleidatanes

El Disfruita-la a l’estiu arriba a més de 2.000 infants de 13 poblacions lleidatanes El president de la Diputació de Lleida i el coordinador del sindicat també van repartir carmanyoles

MARIA CARRERAS/ Per tercer any consecutiu, les comarques de Lleida van acollir la campanya de tastos de fruita dolça ‘Disfruita-la a l’estiu’, que impulsa Unió de Pagesos per promocionar el consum de fruita de temporada i de proximitat entre els més menuts de casa.

 

Enguany, amb el suport de la Diputació de Lleida i els ajuntaments de les diverses poblacions que acullen els tastos, més de 2.000 nens i nenes d’entre 3 de 12 anys van participar en el Disfruita-la que va tenir lloc durant la primera quinzena de juliol a 13 poblacions lleidatanes (Torrefarrera, Palau d’Anglesola, Cervera, Torres de Segre, Agramunt, Artesa de Segre, Rialp, Organyà, Tremp, Vilaller, Guissona, Solsona i Tàrrega).

 

El tret de sortida va tenir lloc l’1 de juliol a les piscines de Torrefarrera (Segrià), i va comptar amb l’assistència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, de l’alcalde de la població, Jordi Latorre, i de representants d’Unió de Pagesos, com el coordinador nacional, Joan Caball. Tots ells van col·laborar a repartir entre els infants les ja tradicionals carmanyoles en forma de poma amb fruita tallada de temporada a dins. Aquestes carmanyoles, que  s’han convertit en el símbol del Disfruita-la, estan pensades perquè es reutilitzin per portar-hi fruita, com una manera de donar continuïtat a aquesta acció formativa. “És important que les famílies s’hi impliquin donant fruita als seus fills i que prenguin consciència de la importància i la transcendència que sigui fruita produïda a casa nostra”, destaca el coordinador d’Unió de Pagesos a les comarques de Lleida, Jaume Pedrós, també present a l’acte de presentació.

 

El format dels tastos no varia respecte d’edicions anteriors; consisteix en un espectacle d’animació, de la mà de la companyia La Cremallera, a través del qual es donen a conèixer les propietats de la fruita i es reparteixen les carmanyoles i un díptic amb consells sobre com fomentar el consum de fruita entre els infants.

 

El Disfruita-la va començar el 2005 i cada any hi participen uns 5.000 infants de primària de tot Catalunya.

 

Més informació: http://www.disfruitala.cat