20 Febrer 2018

Unió de Pagesos denuncia l’escorxador del Pla d’en Ros de Navès davant de l’ACA per presumpte vessament d’aigües residuals al torrent Mal

El vessament al torrent Mal el 16 de gener El vessament al torrent Mal el 16 de gener

Unió de Pagesos va presentar ahir una denúncia contra l’escorxador del Pla d’en Ros de Navès (Solsonès), propietat de Comercial Salvi SA, davant de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per presumpte vessament d’aigües residuals de l’empresa al torrent Mal, afluent del riu Aiguadora, i aquest, al seu torn, del riu Cardener. El sindicat denuncia que el vessament estava format per aigües residuals amb sang i que podria haver-se realitzat de manera continuada des de fa temps.

 

Unió de Pagesos exposa en la seva denúncia que aquest vessament ha contaminat la font de Can Sala al Torrent Mal i ha causat greuges en l’explotació ramadera concessionària. A més, el sindicat afegeix que aquesta contaminació també pot afectar la llera pública i les aigües subterrànies.

 

Unió de Pagesos ha demanat a l’ACA que estudiï amb urgència els fets denunciats i, si s’escau apliqui la sanció oportuna, així com el màxim rigor i contundència perquè no es tornin a produir.